pieca elektrycznego

Sukces prowadzenia takiego biznesu, jak sklep spożywczy, zależy od wielu czynników. Ogromną rolę w dzisiejszych czasach odgrywa konkurencja. Jeśli zależy nam, aby utrzymać dotychczasowych klientów i jednocześnie pozyskać nowych, to nie możemy spocząć na laurach. Współczesnym nabywcom nie wystarcza już wysoki standard obsługi. Równie ważne jest rozszerzanie i pogłębianie asortymentu zgodnie z potrzebami kupujących. Sprawdzonym sposobem w tej kwestii jest zakup pieca, w którym można przygotować świeże wyroby piekarnicze i cukiernicze.

Jak wygląda sklepowy piec elektryczny?

Wygląd pieca zależy od konkretnego producenta. Dużym zaufaniem wśród klientów cieszą się piece wyprodukowane przez polską firmę Ibis. Katalog produktów tej marki robi wrażenie. W sprzedaży są wysokiej jakości urządzenia, które gwarantują smaczne wypieki. W ofercie firmy dostępne są piece sklepowe. Ibis proponuje rozwiązania, które odzwierciedlają współczesne potrzeby właścicieli sklepów. Piece posiadają bowiem konstrukcję modułową. Dzięki temu można je dowolnie skonfigurować i wyposażyć w: okap, regał do odkładania blaszek, komorę gazowniczą lub podstawę.

Typowy piec sklepowy składa się z pulpitu sterowania i komór wypiekowych, przy czym może to być zarówno jedna komora, jak i 6 niezależnych od siebie komór piekarniczo-cukierniczych. Zamawiający decyduje nie tylko o ilości komór, ale również o ich pojemności. Taka opcja umożliwia zakup urządzenia, które będzie spełniało konkretne potrzeby danego punktu handlowego. Co ciekawe, jeśli zajdzie taka potrzeba, to w dowolnym momencie można rozbudować piec o kolejne moduły.

Jak działa sklepowy piec elektryczny?

Modułowość pieców sklepowych marki Ibis posiada także inne zalety. W związku z tym, że każda komora jest oddzielną jednostką i posiada oddzielny układ zaparowania oraz panel sterowniczy, każdy z podkładów może być wykorzystywany do wypieku innych produktów. Do tego jeśli w danym momencie nie ma zapotrzebowania na pracę całego pieca, można wykorzystać taką ilość modułów, jaka jest niezbędna.

Piec sklepowy Ibis posiada także regulację mocy grzania górnej i dolnej części każdej komory. Do tego będący na wyposażeniu system zaparowania zapewnia idealny klimat dla różnego rodzaju wypieków. Natomiast kamienne płyty są pokryte powłoką przeciwdziałającą przywieraniu i zapewniają uzyskanie idealnej skórki pieczywa.  

Obsługa pieca jest niezwykle intuicyjna. Przejrzysty interfejs umożliwia komfortową obsługę, programowanie oraz nadzorowanie wypieków. Warto wspomnieć, że panel sterowniczy posiada funkcję trójetapowego wypieku oraz zapewnia możliwość zapisania aż do 20 programów. Dzięki elektrycznym piecom sklepowym Ibis, mamy gwarancję, że bułeczki będą za każdym razem perfekcyjnie upieczone.

Jakie inne sprzęty mogą się jeszcze przydać w sklepie?

Zakup pieca do wypieków, daje sprzedawcom szerokie możliwości. Jednak warto sprawdzić również inne atrakcyjne produkty firmy Ibis. Z całą pewnością godne uwagi są również krajalnice do chleba.

W sprzedaży dostępne są: krajalnice półautomatyczne, krajalnice automatyczne, krajalnice samoobsługowe, krajalnice taśmowe oraz krajalnice przemysłowe. Na potrzeby sklepu spożywczego, w zupełności wystarczą produkty półautomatyczne lub samoobsługowe. Klienci na pewno docenią możliwość zakupu świeżego i idealnie pokrojonego pieczywa.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here